Alliance Automotive Group Benelux

distributie en verkoop van auto-onderdelen en autoaccessoires

Wij zijn een internationaal opererend bedrijf, gespecialiseerd in de distributie en verkoop van auto-onderdelen en autoaccessoires. AAGB is eigenaar van diverse merken, formules en ketens in dit competitieve en gespecialiseerde vakgebied, waarvan het speelveld bovendien steeds internationaler is. Alliance Automotive Group Benelux is gevestigd in Ede, Nederland.

KOPLOPER IN ONTWIKKELING

Onder de verantwoordelijkheid van Alliance Automotive Group Benelux vallen diverse gerenommeerde bedrijven. De grootste daarvan zijn Alliance Automotive Trading, Brezan, Dabeko en Staadegaard TC. AAGB loopt voorop in de ontwikkelingen die door de markt worden gevraagd. Eén van die ontwikkelingen is schaalvergroting; volume en inkoopkracht zijn doorslaggevend voor de gezonde onderneming die AAGB is. Wij zullen ons in de komende jaren blijven versterken, zodat ook in de toekomst onze leidende positie gehandhaafd blijft.

De laatste jaren hebben we durf, visie en daadkracht getoond; bijvoorbeeld door het doen van substantiële investeringen. We investeerden onder andere in de uitbreiding van onze onderdelendepots waaruit de 130 Brezan verkooppunten, 200 Alliance Automotive Trading-grossiersvestigingen en 34 Staadegaard TC-vestigingen bevoorraad worden. Door de professionele marktbenadering en de continue investeringen in haar internationale dienstverlening, speelt AAGB al jaren een leidende rol in de Automotive Aftermarket.

AAGB is onderdeel van Alliance Automotive Group. Een leidende distributeur van auto-onderdelen aan de onafhankelijke aftermarket in Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Polen.

OVER DE ALLIANCE AUTOMOTIVE GROUP

AAG speelt een belangrijke rol in de logistieke toeleveringsketen van auto- en bedrijfswagenonderdelen in verschillende Europese markten. Door aandacht te schenken aan zowel autonome als externe groei, heeft AAG het werkgebied kunnen uitbreiden tot meer dan de helft van de Europese markt voor aftermarketproducten. Na de overname van AAG door Genuine Parts Company (GPC) in 2017, is het nu een onderdeel van het grootste automotive onderdelenbedrijf ter wereld.

AAG BINNEN DE AUTOMOTIVE AFTERMARKET

AAG heeft geïnvesteerd in infrastructuur op nationaal, regionaal en lokaal niveau, omdat de onafhankelijke aftermarket (IAM) afhankelijk is van een snelle en betrouwbare logistiek. Onafhankelijke reparateurs hebben zo razendsnel toegang tot een enorm assortiment hoogwaardige automaterialen, zodat het onderhoud van en reparaties aan voertuigen van klanten zo snel mogelijk uitgevoerd kan worden. Als toonaangevende Europese distributeur van onderdelen voor de IAM, blijft AAG optimaal profiteren van zijn enorme netwerk om hoogwaardige automaterialen te kunnen leveren.

De AAG is eigenaar of hoofdaandeelhouder voor verschillende inkoopgroepen, online winkels, onderdelenleveranciers en onafhankelijke distributeurs, die onderdelen verkopen aan bedrijven binnen het IAM-netwerk. De bedrijven zijn actief op alle niveaus van de distributieketen, waarbij leveranciers van onderdelen via nationale en regionale distributiecentra worden gekoppeld aan reparateurs en verkooppunten van groothandels die meer dan 30.000 garages, autobedrijven en autoschadeherstelbedrijven overal in Europa bedienen.