kenteken landbouw

Ingangsdatum registratie- kenteken- en APK-plicht RDW

Dinsdag 19 mei 2020 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel registratie- en kentekenplicht (land)bouwvoertuigen aangenomen. Maar vanaf wanneer bent u dan verplicht om uw landbouwvoertuig te registeren en op APK te laten keuren?

Registratieplicht

Vanaf 1 januari 2021 geldt een registratieplicht voor:
• Landbouw- of bosbouwtrekkers (T)
• Mobiele machines (MM)
• Landbouw- of bosbouwaanhangers (R)
• Verwisselbare getrokken uitrustingsstukken (S)
• Motorvoertuigen met beperkte snelheid (MMBS)

Als u een van de bovengenoemde voertuigen al in gebruik heeft, dan kan u vanaf 1 januari t/m 31 december 2021 het voertuig registeren via de website van de RDW. Voertuigen die pas na 31 december 2020 in gebruik worden genomen, moeten eerst beoordeeld worden bij een van de keuringsstations van de RDW om geregistreerd te kunnen worden.

Bekijk hier of uw landbouwvoertuig moet registeren.

Kentekenplicht

Rijdt u met uw landbouw- of bosbouwtrekker harder dan 25 km/u? Dan bent u vanaf 1 januari ook verplicht om een kentekenplaat op uw voertuig te monteren.

Bekijk hier of uw een kenteken moet aanvragen voor uw landbouwvoertuig. Bij onze verkooppunten kunt u makkelijk een kentekenplaat bestellen.

APK-plicht

De APK-plicht geld voor landbouw- en bosbouwtrekkers die sneller kunnen dan 40 km/u. Vanaf 1 mei 2021 geldt deze plicht. De RDW start vanaf deze datum met de toezicht op de APK. Deze toezicht zal vergelijkbaar zijn als bij personen- en bedrijfsvoertuigen.

Bekijk hier of uw landbouwvoertuig een APK-plicht heeft.

Bron: RDW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *